دفاع شخصی
مهر در گزارشی بررسی كرد؛

انتخابات تکواندو و مشکلی که باید مدیریت شود

انتخابات تکواندو و مشکلی که باید مدیریت شود

به گزارش دفاع شخصی اتفاقی که در مجمع انتخابات ریاست فدراسیون تکواندو رخ داد و ایرادی را به آرای رئیس منتخب وارد کرد، اگر به درستی مدیریت نشود می تواند در مجامع بین المللی دردسرساز شود.



به گزارش دفاع شخصی به نقل از مهر، چهارشنبه ۱۵ دیماه انتخابات فدراسیون تکواندو برگزار شد و هادی ساعی با کسب ۲۹ رای در مقابل ۲۷ رای محمد پولادگر بعنوان رئیس این فدراسیون انتخاب گردید. در حالیکه پولادگر در جریان برگزاری مجمع دقایقی بعد از درخواست بازبینی در شمارش آرا، از این تصمیم خود منصرف شد و به رای اعضا مجمع احترام گذاشت. همان زمان سایت وزارت ورزش، فدراسیون تکواندو همه رسانه ها و خبرگزاری ها خبر پیروزی هادی ساعی را منتشر نمودند. خبری که در رسانه های معتبر دنیای تکواندو هم بازتاب شد.
ساعاتی بعد شبهاتی از برگزاری این مجمع و نتایج آن منتشر گردید. این که رئیس فدراسیون با تعداد رای نصف بعلاوه یک می تواند انتخاب گردد. تعداد اعضای حاضر در مجمع تکواندو ۵۷ نفر بوده که با این فرمول باید ۲۹.۵ رای دریافت می کرده و همین مبحث گویا دلیل تأخیر در صدور حکم ساعی شده است. هر چند با دقت بیشتر در اساسنامه و دستورالعمل مربوطه خیلی ساده می شد به این اشتباه به اصطلاح آیین نامه ای پی برد.
اولین قدم برای این حاشیه را شکوهی فر معاون پارلمانی مجلس که ریاست مجمع را برعهده داشت انجام داد که بعنوان جانبداری نکردن از کاندیدایی خاص، رای نداد تا عامل اصلی این حواشی باشد.
اصل داستان اینجاست که رای دادن وی یعنی دخالت دولت در ورزش که مورد مناقشه مراجع بین المللی است و شکوهی فر بنابراین رای نداد. در چنین مواقعی رئیس مجمع می بایست درایت به خرج می داد و انتخابات را به دور دوم می برد تا مشکلی پیش نیاید. عامل این مورد نه بی تجربگی شکوهی فر بلکه سخنان صریح علی رغبتی بود که پیش از رای گیری اعلام نمود که از بین دو نفر کاندیدای باقیمانده هر نفر بیشترین رای را کسب کند، رئیس فدراسیون خواهد بود.

از سوی دیگر تناقض بین اساسنامه جدید انتخابات فدراسیون و آیین نامه مربوطه را باید یکی دیگر از عوامل بروز این حاشیه ها عنوان نمود. در ماده ۱۵ بند یک اساسنامه به صراحت عنوان شده که کلیه تصمیمات مجمع با رای اکثریت حاضرین رسمیت خواهد داشت. ولی دستورالعمل شرایط اختصاصی نامزدهای دارای وثاقت و امانت، نحوه ثبت نام و رای گیری برای داوطلبان پست های هیأت رئیسه فدراسیون های ورزشی که تبیین و به تصویب رسیده هم دارای تناقضی آشکار است.
در بند ۱۷ از ماده ۱ این آیین نامه آمده است که حداکثر آرا، نصف بعلاوه یک اعضای حاضر می باشد. بدون آنکه اشاره کند این حداکثر آرا برای انتخاب کدام مسئولیت مد نظر است. اما در بند ۵ از ماده سیزده همین آیین نامه که شرایط انتخابات را به صورت اختصاصی تشریح کرده، به صراحت آمده است که برای انتخاب رئیس، حداکثر آرا اعضای حاضر در مجمع مورد نیاز است.
موضوع مهمی که نباید نادیده گرفته شود، نگاه و توجه مراجع بین المللی است. شرایط این روزهای تکواندو شاید حساسیت مراجع بین المللی بویژه فدراسیون جهانی تکواندو و کمیته بین المللی المپیک را به دنبال داشته باشد چون که از نگاه آنها رای مجمع است که ملاک عمل است. مجمعی که رای به انتخاب هادی ساعی داده و این مورد صورتجلسه شده و اعضا، برنده و بازنده آنرا امضا کرده اند.
در آخر ذکر دو نکته اساسی ضروری می باشد. ابتدا باید اشاره نماییم که پس از حاشیه های فوتبالی که حذف استقلال و پرسپولیس از آسیا را به دنبال داشته و انتخابات چند فدراسیون ورزشی دیگر، به نظر می آید مسؤلان وزارت ورزش ضمن بررسی کلیه موارد ذکر شده می توانند بهترین تصمیم را برای به سرانجام رساندن مجمع تکواندو اتخاذ کنند.
مهمتر آنکه ساعی ۲۹ رای دریافت کرده و در صورتیکه نصف بعلاوه یک آرا را هم محاسبه نماییم، بازهم نیم درصد‬ رای با تعداد آرا مورد نظر فاصله دارد و مشکل آنقدر حاد نیست که نتوان با درایت حل و فصل کرد.
و اما نکته دوم. حالا که تغییرات بوجود آمده در تکواندو آن هم پس از ۲۰ و چند سال انگیزه و شادمانی را به خانواده تکواندو بازگردانده، وزیر ورزش نباید اجازه دهد با دخالت برخی افراد بویژه معاون تازه منصوب شده کام اهالی تکواندو با تصمیمات اشتباه تلخ شود.

1400/10/21
00:01:26
5.0 / 5
822
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
دفاع شخصی self defense
self-defense.ir - مالکیت معنوی سایت دفاع شخصی متعلق به مالکین آن می باشد