اختصاصی دفاع شخصی،
76 ورزشکار ایرانی زیر ذره بین وادا
از بین ۷۶ ورزشکاری که زیر ذره بین سازمان جهانی مبارزه با دوپینگ (وادا) قرار گرفته اند از ۳۳ ورزشکار باید تست خون هم علاوه بر تست ادرار گرفته شود.
به گزارش دفاع شخصی به نقل از ایسنا، یکی از اختیارات سازمان جهانی مبارزه با دوپینگ (وادا) که به ستاد ملی مبارزه با دوپینگ (ایران نادو) تفویض شده این است که ورزشکار را در هر سطحی و حتی اگر دوره محرومیت و مصدومیت دارد مورد تست قرار دهند و به تبعیت از کدی که در وادا تعریف شده و قانون استاندارد است، ورزشکاران از فدراسیون های مختلف که عموما فدراسیون های المپیکی هستند و اسامی آنها به وادا اعلام شده است، وارد فهرست RTP می شوند.
فرزاد شارکی، قائم مقام دبیر کل ستاد ملی مبارزه با دوپینگ (ایران نادو) در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به این که پایه همه تست گیری های مربوط به دوپینگ، نمونه گیری از "ادرار" است، اظهار نمود: نمونه گیری خون یکی از الزاماتی است که سازمان های مبارزه با دوپینگ باید در مورد ورزشکاران رشته های استقامتی مدنظر قرار دهند که به ۲ مقوله پاسپورت بیولوژیک و آزمایش از خون مربوط می شود.
وی افزود: پاسپورت بیولوژیک عموما برای ورزشکاران رشته های استقامتی که عمدتا می توانند از دوپینگ خونی بهره مند شوند کاربرد دارد و روند ایران نادو به شکلی است که فهرستی از ورزشکاران رشته های استقامتی نظیر قایقرانی، دوچرخه سواری، شنا و دو و میدانی را در اختیار دارد و ملزم است از این افراد علاوه بر این که در فهرست ورزشکاران منتخب برای نمونه گیری خارج مسابقات از آنها تست خون دریافت می کند بمنظور غلظت خون هم از آنها نمونه گیری کند.
قائم مقام ستاد ملی مبارزه با دوپینگ با اشاره به این که آزمایش مربوطه جزئیات سلول های خونی و غلظت هموگلوبین را نشان میدهد و مربوط به خون است، عنوان کرد: آزمایش خون به ماده ممنوعه کاری ندارد و به دنبال ماده ممنوعه در نمونه خون نمی گردد، بلکه خون را مانیتور کرده و با دفعاتی که مقرر است خون بررسی شود، مقایسه می کند و باید فصلی یک مرتبه مدنظر قرار گیرد.
شارکی با اشاره به این که در طول سال ستاد ملی مبارزه با دوپینگ ملزم است ۳ نوبت تست خون از ورزشکاران تعیین شده، دریافت کند، اظهار داشت: با این وجود ایران نادو، انجام چهار بار تست خون که به صورت هر فصل یکبار است را مدنظر قرار داده است.
وی اضافه کرد: هم اکنون ۷۶ ورزشکار ایرانی در فهرست RTP قرار دارند که از این تعداد ۳۳ نفر در فهرست ABP گنجانده شده اند که باید از این افراد تست خون گرفته شود.
لیست ۷۶ نفره RTP ورزشکاران ایرانی در ادامه آمده است:
فهرست ۳۳ نفره ABP ورزشکاران ایرانی هم در ادامه آمده است:
منبع: دفاع شخصی
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب