دفاع شخصی
معاون وزیر ورزش

همه این هیاهوها برای تعداد اندك بانوان علاقمند به زورخانه است؟

همه این هیاهوها برای تعداد اندك بانوان علاقمند به زورخانه است؟

به گزارش دفاع شخصی معاون بانوان وزارت ورزش و جوانان در مورد فعالیت زنان در رشته های پاورلیفتینگف، بوكس و ورزش زورخانه ای اظهار داشت: در مبانی اعتقادی ما از زن بعنوان ریحانه یاد شده، نمی توانیم رشته ای را قبول نماییم كه كل سیستم بدنی و فیزیولوژی او را تحت تأثیر قرار دهد.



به گزارش دفاع شخصی به نقل از ایسنا، فعالیت بانوان در بعضی از رشته های ورزشی همیشه حواشی خاصی همراه داشته است؛ چندی قبل بانوان علاقمند به بوکس خواهان دریافت مجوز حضور بانوان در این شته رزمی بودند و اخیرا هم بانوان پاورلیفتینگ و ورزش زورخانه ای خواستار حضور در این رشته ها شده اند اما تابحال تصمیم قطعی در مورد این رشته ها گرفته نشده و وزارت ورزش در حال بررسی این درخواست ها است.

مهین فرهادی زاد، معاون توسعه ورزش بانوان وزارت ورزش و جوانان در مورد درخواست فعالیت بانوان در سه رشته پاورلیفتینگ، بوکس و ورزش های زورخانه ای به ایسنا اظهار داشت: نامه کتبی این سه رشته به وزارت ورزش رسیده است و ما در جلسه شورای مدیریت ورزش با حضور افراد متخصص و مسئول مبحث را بررسی کردیم. متاسفانه فدراسیون ها کار مستندی را عرضه نمی دهند و باید در جلسات مختلف اطلاعات لازم را کسب و منسجم نماییم. علاوه بر این پیشینیه رشته را هم در نظر می گیریم که در بخش زنان چگونه است، از طرفی به ملاحظات فرهنگی هم توجه می نماییم. با عنایت به این که در مبانی اعتقادی ما از زن بعنوان ریحانه یاد شده، نمی توانیم رشته ای را قبول نماییم که کل سیستم بدنی و فیزیولوژی او را تحت تأثیر قرار دهد ازاین رو مسائل پزشکی و ورزشی را مورد بررسی قرار می دهیم.

او در مورد رشته پاورلیفتینگ اظهار داشت: این رشته باید توضیح بدهد که در چه حوزه هایی به دنبال فعالیت است. اگر بحث پرورش اندام را در نظر دارند، به سرعت و بعد از دریافت نامه پاسخ منفی می دهیم چون بحث پرورش اندام و حجیم شدن عضلات شیوه های خویش را دارد که با شرایط زنان جور در نمی آید اما مسؤلان پاورلیفتینگ سه حرکت را معرفی کرده اند که علل خویش را هم دارند؛ ما هم از نظر فیزیولوژی و سلامتی آنها را مورد بررسی قرار می دهیم.

تعداد بانوان علاقمند به زورخانه کم است

معاون بانوان وزارت ورزش و جوانان در مورد ورزش زورخانه ای هم اظهار داشت: حالا تصاویری که از بانوان علاقمند به زورخانه برای ما ارسال کرده اند، تعداد انگشت شماری را نشان داده است. آیا هیاهوی این روزها برای همین نفرات است؟ در این حوزه به تاریخ تربیت بدنی هم نگاه می کنیم؛ ورزش زورخانه تاریخ دارد و برای کشور ماست. از طرفی بیشتر از آنکه ورزش باشد، ترویج آیین پهلوانی است که از بدو ورود به زورخانه، شکل و شمایل ساختمان زورخانه و اعمال و رفتارش نشان دهنده آن است. زورخانه برای مردان بوده و لباس آن هم کاملا برای مردان است مگر اینکه کار دیگری انجام بدهیم. بعضی می گویند یک زمان را به مردان و زمانی را هم به زنان اختصاص دهیم اما در گذشته زنان در این رشته فعالیت نموده اند؟ ازاین رو همه این موارد را همراه با مستندات و فیلم هایی که از این سه رشته داریم، بررسی می نماییم و جمع بندی لازم ر انجام می دهیم تا در شورای معاونان مورد بحث قرار بگیرد.

وی در پاسخ به این سؤال که نسبت دادن واژه پهلوانی فقط به مردان، درست است؟ اظهار داشت: خیر. پهلوانی، معرفت و مهربانی برای مردان و زنان است اما چرا دنبال پهلوانی در ورزش زورخانه می گردید؟ بروید پیشینه آنرا ببینید که زنان هم بوده اند یا نه؟ باید هدف بانوان از انتخاب این ورزش را هم بپرسید.

مردان متقاضی فعالیت بانوان در زورخانه هستند

معاون بانوان وزارت ورزش و جوانان در پاسخ به این سؤال که موضوعات مختلف در گذر زمان تغییر می کنند، آیا این درست است که بگوییم چون از قبل نبوده پس در آینده هم نباشد؟ اظهار داشت: این ارتباط تا حدودی غلط است. ورزش زورخانه ای فدراسیون ملی و بین المللی دارد و نشات گرفته از فرهنگی تاریخی است. این ورزش اختراع نشده بلکه قدمت دارد، مردان در آن فعال بوده اند و آنرا زنده کرده اند که کار بسیار خوبی است چون هر چه بتوانیم ورزش های تاریخی مان را زنده نماییم، معرفت های آن زمان را اشاعه می دهیم. با این وجود نقش مردان در تاریخ ورزش زورخانه ای پررنگ بوده و هیچ جایی به زنان اشاره نشده است.

فرهادی زاد در واکنش به اینکه فرهنگ هم گرفتار تغییر می شود، بیان نمود: تاریخ برای گذشته است و تغییر نمی نماید. فرهنگ یعنی اینکه نیاز حرکتی زنان را در چارچوب های مختلف، بر مبنای علاقه شان جواب بدهیم و آنرا به چهار رشته محدود نکنیم که این کار را هم انجام نداده ایم؛ حالا زنان در رشته های جدیدی مثل موج سواری و پاراگلایدر فعالیت می نمایند که شاید برای عموم مردم مبهم تر هم باشد اما زورخانه حاکی از حضور مردان بوده است. مردان بیشتر از بانوان متقاضیان فعالیت بانوان در زورخانه ها هستند، شما می توانید همین سوال را از آنها بپرسید که زنان در گذشته این رشته حضور داشته اند؟ به صورت کلی ما شرایط رشته را از نظر وضعیت جسمانی، سلامتی، مسائل فرهنگی و نظرات علما مورد بررسی قرار می دهیم.





منبع:

1399/04/08
23:40:06
5.0 / 5
2276
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۵
دفاع شخصی self defense
self-defense.ir - مالکیت معنوی سایت دفاع شخصی متعلق به مالکین آن می باشد